5 Zero Waste produkter til badeværelset

Vil du gerne smide mindre plastaffald ud og gøre en forskel for en mere bæredygtig fremtid? Det er slet ikke så svært at gøre en indsats for at komme overforbruget af plast og kemi til livs. Her får du 5 Zero Waste produkter, der er plastfri og bæredygtige alternativer til dit badeværelse.

1. Shampoo, cremer og tandpasta

De fleste produkter til badeværelset kommer i små, hårde plastikflasker. Dette gælder særligt hudpleje og sæbe. Problemet er, at disse flasker og bøtter kan være flere hundrede år om at blive nedbrudt i naturen. Du kan derfor kigge dig for og finde genanvendelige Zero Waste produkter i en mere bæredygtig emballage. Glasflasker og -krukker et godt genanvendeligt alternativ til plast, der kan bruges igen og igen.

2. Vatrondeller og vaskeklude

Som alternativ til bleget vat og plast, kan du gå efter stofrondeller og stofvaskeklude til dine daglige rutiner på badeværelset. I stedet for at smide to vatrondeller ud hver eneste aften efter ansigtet er renset, kan du finde vaskbare stofrondeller på markedet. De fjerner lige så effektivt dagens skidt og makeup, som deres engangsvenner gør. Stoffet kan nedbrydes naturligt, når rondeller og vaskeklude er slidt op.

3. Bæredygtig tandpleje

Tænderne skal gerne skrubbes med børste og tandpasta både morgen og aften. Plastiktandbørsten ryger desværre direkte i skraldespanden, når børsterne er slidt. Som et bæredygtigt alternativt til den klassiske plastiktandbørste kan du i dag få bambustandbørster, der lige så effektivt fjerner plak og snavs.

Du kan ligeledes eksperimentere med at lave din egen tandpasta, hvis du gerne vil undgå skadelig kemi.

4. Zero Waste produkter til menstruation

Selvom både stofbind og menstruationskoppen har været på markedet i mange år, så er det først indenfor de seneste år, at forbrugerne for alvor har taget dem til dig. Ved at anvende Zero Waste produkter under din menstruation undgår du unødvendigt plastaffald. Samtidig er der den bonus, at du undgår parfume og kemikalier, der ofte er anvendt i produktionen af engangsbind og -tamponer.

5. Vælg en klassisk sæbebar

Som alternativ til den flydende håndsæbe og shampoo i plastikpumpeflasker, kan du anvende den klassiske sæbebar. Den er ofte blot pakket ind i lidt papir, så emballagemængden holdes på et minimum. I dag kan du finde lækre udgaver, der også kan bruges som shampoo.

Bekæmp brug-og-smid-ud-kulturen

Zero Waste produkter er en let måde at gøre en indsats på. På online webshops kan du finde bæredygtige og effektive Zero Waste produkter til din hverdag. Undgå brug-og-smid-ud-kulturen ved at vælge alternativer til plastikemballage og -opbevaring.

Skriv en kommentar