Skifertag – dit livs bedste investering

Er du i gang med en renovering af dit hjem, men mangler du et tag over hovedet og er du i tvivl om hvilket slags tag, der passer bedst til dit hus? Man vil selvfølgelig gerne have et tag, der er stilrent, men hvad der er endnu vigtigere er tagets holdbarhed.

Hvis begge dele er vigtigt for dig, så er skifertag nok det rigtige for dig. Det er en stilren løsning, som kan holde i mange år. En anden fordel er prisen. For et tag, der kan holde i over 100 år, så er det en pris man kan gå med til.

Hvad er skifertag? 

Inden du vælger denne type tag, kan det være en god idé at vide, hvad det egentlig er for noget.

Når du vælger skifertag, får du et stentag, som er udvundet fra klippebrug og dannet af leraflejringer. Derfor er dit nye tag af fuldstændig naturligt materiale.

Der er to forskellige typer. Den ene er naturskifer, som også er den traditionelle type. Den anden kaldes kunstskifer. Denne type er billiger, men har også en markant kortere levetid. 

Naturskifer har en lang levetid, helt op til 100 år. Derfor kan dette være dit livs investering. Kunstskifer er en efterligning af naturskifer. I forhold til udseendet får du altså det samme, men af et helt andet materiale. Kunstskifer er lavet af eternit – derfor kaldes det også eternittag – som er fibercement og dets levetid er typiske 30-40 år. 

Hvad koster et skifertag? 

Når du skal købe dit tag, skal du være opmærksom på at der er varierende priser på skifertag, og priserne afhænger også af dit behov.

Som det første afhænger prisen af, om du vælger naturskifer eller kunstskifer. Kunstskifer er billigere, men om de er billigere i længden er noget du må vurdere. Vælger du få dit skifertag monteret af kyndige hænder, så kan taget og monteringen tilsammen koste mellem 90.000 og 140.000, som desuden også afhænger af hvilken type skifer du vælger. 

Hvad skal jeg vælge? 

Når du skal vælge et skifertag, skal du tænke over din økonomi. Det kan være en god idé at indhente tilbud fra forskellige taglæggere, da der kan være meterforskel hos de forskellige. Dit valg er også afhængig af hvor længe du bliver boende i din bolig. Naturskifer kan være en investering for livet, hvis du vil blive i din bolig til døden jer skiller, men de kan også være en fordel, hvis du ønsker at sælge, da det kan øge værdien.

Skriv en kommentar