Hvilke kabler er bedst til at transportere lyd?

Skal du til at etablere en hjemmebiograf, eller skal du bare have transporteret lyd fra en enhed til en anden? Der findes overordnet set to forskellige typer af kabler til at transportere lyd. Du kan transportere lyd mellem enheder med et HDMI kabel, eller via et optisk kabel. Vi vil i denne artikel gennemgå de to kabler og se, hvilket et der er bedst. Så læs med, og bliv klogere på de to typer af kabler.

Hvad er et optisk kabel?

Med et optisk kabel, kan du du transportere komprimeret lyd mellem enheder. Det gode ved det optiske kabel, er at det er enormt let at tilslutte. Det, der kendetegner det optiske kabel, er dens robusthed. På trods af denne, så er kablet stadig meget fleksibelt, og forholdsvis let at have med at gøre.

Du kan bestille et optisk kabel i lige præcis den længde, du har brug for. Det gode ved et optisk kabel til at transportere lyd, er at det også er en prisvenlig løsning, der er ekstrem holdbar.

Hvad er et HDMI kabel?

De fleste af os er nok bekendt med HDMI kablet eller HDMI stikket. HDMI står for High Definition Multimedia Interface. Denne type af kabel benytter 100% digital teknologi til at transportering af lyd og billeddata.

Der findes et hav af versioner af HDMI, og version 2.1 er den seneste version. Med et HDMI kabel kan du, ligesom med det optiske kabel, transportere lyd mellem enheder i allerhøjeste kvalitet.

Hvilket lydkabel er bedst?

Vi håber, at du har fået et klarere billede af, hvad et optisk kabel og et HDMI kabel er, og kan bruges til. Det bliver herfter lettere for dig, at tage stilling til, hvilket kabel der passer til dig og dit behov.

Lad os stille kablerne op mod hinanden. Et HDMI har den store fordel, at kablet ikke kun kan transportere lyd, men kablet kan også transportere billeddata. Skal du bruge kablet til din DVD eller BlueRay afspiller, så vil vi anbefale dig at anskaffe dig et HDMI kabel.

Et optisk kabel har den fordel, at det er let og fleksibelt at arbejde med end HDMI kablet. Derudover, så er det optiske kabel blevet udviklet til at kunne holde meget længe. Endestykket på det optisk kabel, er nemlig blevet udviklet således, at der skal meget til for at det går i stykker.

Vil du have den absolutte bedste lydkvalitet til dit steroanlæg eller til hjemmebiografen? Så kan vi helt klart anbefale dig, at skaffe et optisk kabel.

Du kan finde begge kabler til en overkommelig pris. Vi kan anbefale dig at bestille dit nye HDMI eller optiske kabel gennem Optopro.dk. De har et stort udvalg af kabler i forskellige længder.

Vores konklusion på, hvilket kabel der er bedst, er at det kommer meget an på, hvad kablet skal bruges til. Et HDMI kabel er perfekt til at transportere lyd og billeddata. Mens det optiske kabel er bedst til at opnå den bedste lydkvalitet.

Skriv en kommentar