Tag på miniferie i Nordjylland – nær Ålbæk ved Skagen

Nordjylland er mange steder kendt for at være en landsdel med ro og idyl, og hvor der ikke er så mange mennesker samlet på samme sted. Det er derfor en ideel landsdel at tage til, hvis du og din familie gerne vil have en afslappende miniferie, hvor tingene foregår i et lidt lavere tempo, end de måske gør hos jer i hverdagen. Tag eksempelvis et weekendophold på Ålbæk gl. Kro. Denne ligger centralt, hvor I kun har 20 minutters kørsel til berømte Skagen og det samme til den kendte Vestkyst, der begge byder på masser af oplevelser for store og små.

Kombinér et weekendophold på kroen med spændende oplevelser i Skagen

Kombinerer i det lækre weekendophold med en dagstur nordpå mod Skagen, vil der være masser af muligheder for at nyde den smukke natur og samtidig for en på opleveren. Her finde I nemlig ”Grenen”, der er et yderst attraktivt turistmål blandt både danskere og udlændinge. Her mødes Skagerrak og Kattegat på landets nordligste punkt, hvilket er et helt unikt fænomen på netop dette sted. I kan enten gå turen fra P-pladsen til Grenen, eller I kan tage med ”Sandormen”, der er traktorer med vogne, som kører frem og tilbage med turister for en lille håndøre. I kan også sagtens nøjes med at kre den ene vej – det koster kun en lille skilling.

I kan også tage ud og se den historiske tilsandede kirke eller Råbjerg Mile, der flytter sig fra år til år. Skagen havn byder også på masser af god stemning og lækker seafood – eventuelt kombineret med en iskold fadøl. I kan også besøge fyret eller tage en tur på Skagen kunstmuseum.

Oplev vestkystens surfer strande og kunstneriske attraktioner

Tager I en tur over mod vestkysten, vil I kunne nyde synet af de lidt større bølger – hvis vejret indgyder til det i form af lidt vind. Her er der mange surfere, der udfolder sig. Den vestjyske by, Lønstrup, byder på et væld af kultur og kunst, som helt sikkert er et besøg værd. På vestkysten finder I også fyret ved Rubjerg Knude og Sandmilen. På vestkysten finder I også Nordsøens Oceanarium. Her kan i opleve og lære en masse om fiskene i havene omkring Danmark, og I kan få lov at se den sjældne klumpfisk, som bor på Oceanariummet.

Nyd ro og afslapning på Ålbæk gl. Kro efter en dag fyldt med spændende oplevelser

Efter en dag med masser af oplevelser, er det bare skønt at komme tilbage på Ålbæk gl. Kro og blive forkælet med lækker kro mad og maksimal afslapning. Kroen fungerer også som et badehotel med kort gå gang til nærmeste strand, hvor I kan ligge og sole jer mens børnene plasker i vandkanten eller bygger sandslotte. Luk øjnene og lyt til havets brugsen og den svage raslende lyd af siv, der vajer blidt – og naturligvis varmen fra solen på kroppen. Hvad mere kan man drømme om? Ålbæk gl. Kro er derfor den perfekte destination, hvis I gerne vil kombinere ren afslapning med spændende oplevelser i det Nordjyske.

Skriv en kommentar